Weekje projectatelier Kunstgenieloods

In de week van 27 juli tot 2 augustus was Laurien Sneep te gast in het projectatelier van Tengel. Hieronder haar verslag over deze week:

De laatste week van juli had ik het voorrecht te werken in de Kunstgenieloods bij Fort aan Den Ham. Dat was een kleine vakantie voor mij. Door het buiten zijn, de historische plek en het niks hoeven behalve tekenen. Ik kon er groot werken en heb vier tekeningen gemaakt op een rol papier die al jaren thuis stond te wachten op het juiste moment.

Elke ochtend fietste ik van Westzaan naar Uitgeest en genoot van dat tochtje door de polders. Dan gingen deuren en luiken van het atelier open en begon ik met rondscharrelen en tekenen van planten uit de omgeving in een klein boekje. Ook raapte ik valappels en plukte bramen. Veegde wat, keek naar een kwikstaartje. Of raakte in gesprek met bezoekers, vrijwilligers van het fort of andere in de loods werkzame kunstenaars. Nam alles zoals het kwam en bewaakte intussen de rust om te kunnen werken.

Ik wilde met houtskool en pastel werken en meer doen met lagen in kleur. De tekeningen die ontstonden zijn zacht en zomers geworden.

Laurien Sneep, aug. 2020