Alice schildert

Alice Pool

Alice Pool maakt grote kleurrijke schilderijen van bloemen, boeketten, portretten, maar ook van meer abstracte onderwerpen. Zo laat zij zich inspireren door herinneringen aan haar wiskundeschrift (blokjes), de kleuterschool (geknipte kleedjes) en de vakanties met de gekleurde plakplaatjes op de autoruiten (hertjes). Kleur en vorm spelen altijd een belangrijke rol in het werk van Pool.

Website

Laura van Dijk

Mijn werk gaat over de ziel van dingen en de diepere lagen van het leven van alledag, ik ziet het poëtische in het gewone. Patronen en herhaling zijn een terugkerend onderdeel in mijn werk. Ik schilder en teken graag maar bedenk en maak het liefst ruimtelijk werk en installaties.

Website

Katrine van Klaveren

Haar werk gaat vaak over transformatie.

De transformatie die je ondergaat als je onder invloed bent van je omgeving of van een innerlijke gesteldheid, of de transformatie van ziek zijn naar gezond. De transformatie van de ene toestand in de andere. Het moment vlak voor de transformatie, fascineert haar, het is het moment waar alle potentieel zich samenbalt.

Haar werk voert ze uit in heel verschillende disciplines zoals performance, installatie, sculpture, fotografie, schilderen en collages.

Website

Plastic Army

Mirjam Voets

Tijdens haar studie aan St. Joost in Breda raakte Mirjam geïnteresseerd in theatervormgeving. Na haar studie heeft ze voor diverse theaterproducties vormgegeven.

Wat altijd belangrijk bleef was onderdompeling in een ruimtelijke beleving. Dat resulteerde in een aantal installaties.

Daarnaast bleef Mirjam tekenen en schilderen.

Website

Carla de Graaf

Carla de Graaf

In mijn objecten laat ik de ontmoeting van mens en natuur tot uiting komen. De kracht van mijn werken ligt in het gebruik van uiteenlopende materialen. Het is een uitdaging om door te experimenteren met allerlei grondstoffen een substantie te vinden die het juiste effect geeft aan mijn beelden. In combinatie met gerecycled materiaal ontstaan eigenzinnige beelden. Naast het maken van beelden is schilderen een grote passie van mij.

Website

Willem Moeselaar

Willem Moeselaar

In mijn werk komen de begrippen teken, tekening en betekenis steeds in samenhang terug. De prenten uit de serie FISSA! (straattaal voor feest) bestaan uit een digitale foto met daarop een direct afgedrukte ruw gebeten ets. De etsen zijn pictogrammen en waarschuwingstekens uit het publieke domein. Signalen die we doorgaans in een oogopslag duiden. Maar in de wisselende combinatie met het fotowerk is hun betekenis voor meerdere uitleg vatbaar.

Website

Hennesien van Walderveen

Hennesien van Walderveen

Tijdens mijn werk als grimeur in de filmindustrie heb ik het altijd fascinerend gevonden om te zien hoeveel gezichtsuitdrukkingen een mens kan hebben, zowel voor als achter de camera, gezien of ongezien… Vooral het onbewaakte moment wanneer iemand zich niet meer bewust is van het feit dat er naar hem of haar wordt gekeken probeer ik te vast te leggen en zo te schilderen dat het los komt van de realiteit. Door deze filmachtergrond ben ik gewend geraakt om mijn eigen kaders te maken, heb ik veel gezichten gevoeld en veel “karakters” een ander uiterlijk moeten geven. Bij het schilderen van “Landschappen” vind ik het al schilderend fijn om hier zelf in te verdwalen en ben vaak verrast in welke omgeving ik terecht kom.

Schilderen is voor mij ook het herinneren , het onthouden van situaties , gezichten en gevoelens. Uiteindelijk moet ik contact voelen met het gezicht en de situatie die ik schilder.

Website

Lichtkunst Ingrid Roos

Ingrid Roos

ONTWERPEN MET LICHT !
Tadao Ando – architect – kent een zeer mooie uitspraak wat betreft licht: ‘Licht is de oorsprong van al het bestaan. Het streelt de oppervlakten van dingen, licht verleent hen een schets, verzameld schaduwen achter dingen, het geeft hen diepte. In Ando zijn projecten is dan ook weinig kunstlicht toegevoegd, waar men overdag gebruik van maakt. Hij maakt optimaal gebruik van het daglicht, diffuus en gereflecteerd licht. De werking van licht; mijn inspiratie!

Mijn werk bevindt zich op de grens van kunst en design, bestaat uit objecten, ontwerp lichtarmaturen en site specific (licht)installaties, ook in opdracht.

Website


In het Tengel atelier

Het Tengel atelier is een projectatelier waar kunstenaars een kortdurende periode kunnen werken. Deze zomer hebben diverse kunstenaars een week gewerkt in het atelier. Bekijk hier hun verslag.

Ook werken in het Tengel atelier? Hier vind je meer informatie.