Kunstwerken Wildkamperen 2021


Alice Pool

 “The catch of the day 04-06-2021

Video gemaakt liggend onder de boom, uit het gezichtspunt van de kampeerder.

Ons hedendaags schetsboek is onze smartphone. Iedere dag slaan wij beelden op om ons later nog eens te herinneren aan een mooi en goed idee.

Het schetsboek is (grotendeels) vervangen door het catchbook. 

Gevangen beelden, iedere dag opnieuw….!

Arnold Quanjer

Underground Family Shelter stemt tot nadenken en reflectie op een beschut leven. Ondergronds, onderhuids en onder elkaar.

Bam Commijs

Speelt op de opening van Wildkamperen 2021

Componist/pianist Bam Commijs is al vele jaren werkzaam op het gebied van improvisatie, jazz- en wereldmuziek en muziektheater.

Het album Shelter bevat vijf improvisaties die een rustige, soms melancholieke stemming uitdragen, en die bedoeld zijn voor het scheppen van een sfeer van rust en toewijding, of het nu gaat om meditatie, ontspannen of klussen. Binnen die sfeer worden muzikale verhalen verteld waarin een rijkdom aan muzikale invloeden verweven is.

Carla de Graaf

Shelter

Moeders rokken,  Veilige haven 

Ellen van Putten

Doos van Pandora
Kist van 100x100x100cm

De Doos van Pandora mag je nimmer openen, onheil zou op je pad komen.
Er zit een slot op, de sleutel wordt goed bewaard. Toch kan men een kleine blik werpen op het inwendige van de doos. Is deze net zo sinister als de buitenkant zich voordoet?

Erik Sok

gesmolten iglo

Broeikaseffect door eventuele “total meltdown” crisis.

Er was eens een Inuit die bouwde zijn shelter niet van riet. Hij bouwde het van sneeuw en IJs. dat bleek niet erg wijs want toen hij klaar was met het geijver bleek zijn iglo slechts een vijver

Francis Mulder

Een constructie die lijkt op een tent van aluminium, waaraan illustraties die op houten vierkantjes zijn geschilderd zijn bevestigd. De illustraties hebben allemaal iets te maken met het thema “Shelter”

Gea Koopman

IJsberg

Deze mondkapjes domineerden onlangs als zwerfafval de paden waar ik langskwam. Vanuit mijn zorg m.b.t. schade aan de natuur ben ik ze gaan opruimen en verzamelen. Na een tijd quarantaine en grondige ontsmetting vragen ze nu aandacht voor een ander en groter milieuprobleem. Neem plaats onder de ijsberg en bedenk wat jij kunt doen om het smelten van ijsbergen in te dammen!

Ingrid Roos

shelter

ruimte

verschijnt

verdwijnt

Jantine Hos

Mijn bijdrage is gemaakt vanuit de fascinatie voor het fenomeen dat we een schijnveiligheid kunnen creëren, die ook werkelijk als veiligheid kan worden ervaren…over de kracht van verbeelden gesproken. Een velletje bakpapier dat toch bescherming biedt. Misschien wel omdat het met zorg en aandacht tot een geheel is gemaakt; met elke steek is dit bevestigd en daardoor wáár!” Jantine hos werkt voornamelijk met textiel en textiele technieken.

Katrine van Klaveren

Under the tabel, mixed media, 2021

Als kind kroop ik graag onder de tafel. Veilig en knus. Mijn familie waakte over mij. De wereld verkleind tot een overzichtelijke plek.

Katrin Woelger

Installatie “Shelter” Werken met wat er is

Materiaal augustus 2021, Art Genieloods, Busch en Dam 13 1911 MS Uitgeest (52.5020546, 4.7356533): Sambucus Nigra, Fargesia, Salix, Acer, Carpinus, Urtica, Artemisia, Valeriana, Phragmites, Solanum, Karton, papier, rubber, plastic, metaal

De installatie bestaat volledig uit ter plaatse gevonden materialen, voornamelijk planten. Terwijl de vlierbes de steiger van onderen ondersteunt, bedekken brandnetels en bijvoet de structuur door hun wortels naar boven uit te strekken. Riet en valeriaan zijn verweven met nachtschade om een los oppervlak te vormen. Boviste en houtskool sponzen zijn verzameld. Zal het dak het houden? Zijn wij zichtbaar onzichtbaar of onzichtbaar zichtbaar? Hoeveel moeite zit er in moeiteloosheid en mag men daarin spelen?

Kinga Wieczorek

Shelter

Mensen zijn kuddedieren en voelen zich alleen veilig als ze behoren tot een groep, gemeenschappen met dezelfde opvattingen, interesses of overtuigingen.

Als we een groep vormen creëren we een besloten kring waarin we beschutting kunnen vinden.

Laura van Dijk

Hideout 2021

Toevluchtsoord, plek om je terug te trekken, je in te verschuilen.

PVC buis, iriserend cellofaan, tafelzeil, velgen.

Marc Volger

Shel(l)ter

Mijn alter ego betrok een klein privédomein waar hij zich verdiept in de speciale relatie tussen mens en schelp

De schelp als metafoor voor onderdak en bescherming

Schelp-gerelateerde souvenirs, spullen, meubilair, een prikbord met plaatjes en geschilderde zeegezichten verbinden zich met de begrippen water en thuis.

Margo van der Pool

Het is een werk ontstaan uit materiaal waar het woord schuilen gediend heeft als uitgangspunt. Veiligheid, samen, warmte en kleur waren de woorden die boven kwamen tegenover het onverschillige van plastic. Form follows function volgens mijn spelende regels en concepten.

Mirjam Voets

WalkAbout: Shelter

Als je in een onbekende omgeving beweegt, is een rustpunt welkom.

Petra Fenijn

Mouwen om alles aan te passen onder alle omstandigheden. Je hangt ze op op de gewenste locatie met een stoel eronder en je kunt even uitrusten van overmatige prikkels door je hoofd erin te steken.

Vincent van Oss

The Attention Machine, 2021.

Decoratie put, keramieken beeldje en houten beeld. Als kind had ik vaak het gevoel dat ik in een put zat, diep in mijn eigen wereld. Ik had behoefte aan aandacht. Door aan de hendel van de put te draaien kon mijn moeder dat geven. Nog altijd wens ik dat iemand aan de hendel draait…

Tjeerd Steenhuis

Tjeerd blikt terug op de (wild)kampeer ervaringen uit zijn jeugd.  Als gezin maakten ze wandeltochten, waarbij in de rugzakken alles zat wat ze nodig hadden: kleding, eten, drinken en natuurlijk een eigen onderdak, een tentje! Het werk combineert zijn herinneringen met het tastbare, het tentje dat mee ging op deze reizen.

Willem Moeselaar

Shelter in the sky

materiaal;  glas, metaal, epoxy